Recente berichten

Nieuwe diensten bij Amos Milieutechiek B.V.

Chroom VI identificatie en luchttoetsing aan de grenswaarde Lees meer...

Uitbreiding geaccrediteerde scope Amos Milieutechniek

Interim-regeling voor de NEN2990 brengt de nodige aanpassingen en gevolgen met zich mee... Lees meer...

Onaangekondigde bijwoningen door de Raad van Accreditatie

Per 1 september 2016 start een pilotperiode van 2 jaar Lees meer...

Dit is een voorbeeld-nieuwsbericht.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec aliquam enim ut nunc bibendum eu adip Lees meer...

Meer nieuws

Amos Milieutechniek B.V. geaccrediteerd voor SEM-analyses

Amos Milieutechniek B.V. geaccrediteerd voor SEM-analyses

Amos Milieutechniek B.V. is met ingang van 24 september 2014 geaccrediteerd om analyses middels Scanning Electronen Microscopie (SEM) uit te voeren. De Raad voor Accreditatie heeft dit geconcludeerd na een uitgebreide audit.  Aanleiding voor dit onderzoek was een verzoek van Amos Milieutechniek B.V. voor het uitbreiden van haar scope met de bepaling van vezels in de  lucht, materiaal en stof  (kleefmonsters) , analyses van NEN2990, NEN2991, ISO14966 en VDI3877 met scanning electronen microscopie (SEM/RMA).

Analyse van asbest in materialen

In het asbestlaboratorium bij Amos Milieutechniek B.V. kunnen asbestverdachte  materialen, binnen 24 uur na aanlevering, door ons laboratorium worden geanalyseerd. Is echt haast geboden dan kan een aangeleverd monster direct worden geanalyseerd. Amos Milieutechniek B.V. levert u verpakkingsmateriaal en verzend-enveloppen waarmee monsters veilig verpakt en verzonden kunnen worden. Met behulp van onze mobiele laboratoria kunnen materiaal- en kleefmonsters ook op locatie worden onderzocht.

Indien analyse van asbestverdachte materialen niet mogelijk is met behulp van de geijkte methode (polarisatiemicroscopie conform NEN5896) is het centraal gelegen laboratorium van Amos Milieutechniek B.V.  in Utrecht per 24 september 2014 dus ook uitgerust met een geaccrediteerde  Scanning Electronen Microscoop (SEM). Hiermee kan een aanvullende analyse worden uitgevoerd, zodat een eenduidig resultaat kan worden verkregen.

Toekomstgericht

Met de SEM is Amos Milieutechniek B.V. ook voorbereid op toekomstige wetswijzigingen in de asbestbranche, zoals bijvoorbeeld de te verwachten wijzigingen rondom de grenswaarden, die er voor moet zorgen dat er hoge eisen en nauwkeurigheid worden gesteld  aan de saneringsmethoden maar ook aan de  methoden van vrijgaven. Doordat Amos Milieutechniek B.V. zelf over een SEM beschikt levert dit tijdswinst op voor onze opdrachtgevers, zoals asbestsaneerders, makelaars  en woningcorporaties en is de dienstverlening naar onze opdrachtgevers hiermee verder geoptimaliseerd.

Meer informatie

Voor meer informatie  of voor het verzorgen van analyses kunt u contact op met de afdeling Inspectie en Analyse  via 030-241 24 25 of per mail info@amos.nl 

| archief bekijken